A magyar mag egyben tartsa a cl a Falco kosrlabdacsapatnl

by Kevin | Last Updated: April 20, 2020

Grczer Gyrgy gyvezet szerint a magyar mag egyben tartsa a clja a Falco KC frfi kosrlabdacsapatnak.

A sportvezet az M4 Sporton elmondta, a jelenlegi keretbl a szlovn vezetedz Gasper Okornon s a msodedz Milos Konakovon kvl egyelre a magyar vlogatott Filipovity Mrknak s az amerikai De’Quon Lake-nek van a kvetkez idnyre is rvnyes szerzdse, de szeretnk a magyar magot egyben tartani. Elbbi megfelel klfldi ajnlat esetn ugyanakkor jniusig tvozhat Szombathelyrl.

“Kelendek a jtkosaink, de a piaci rak nem flfel mennek, hanem stagnlnak vagy cskkennek, ppen ezrt bzom abban, hogy meg tudunk egyezni a vlogatott kosarasainkkal” – fogalmazott az gyvezet.

Kiemelte, a 2019/20-as szezont az egyttest mkdtet gazdasgi trsasgot szz szzalkban tulajdonl nkormnyzat segtsgvel le tudtk zrni, gy mr a jvre sszpontostanak.
“A vrosvezets gy dnttt, sport vonatkozsban a Falco prioritst lvez, gy az egyttes kzel azonos sznvonalon fog tudni teljesteni, mint az elmlt idszakban” – jelentette ki Grczer. Megemltette, br a klnbz gynksgekkel a klub szmra biztat trgyalsokat folytattak mr, komolyabban csak nyron trnek vissza a lgiskrdsre, akkor ugyanis kedvezbb lesz a piaci helyzet.

A kvetkez szezonra vonatkoz tervekkel kapcsolatban gy fogalmazott, szeretnk majd az els ngy hely valamelyikrl kezdeni a rjtszst, s szerinte “meglepets lenne”, ha a magyar szvetsg (MKOSZ) nem az idn ftbls Falct krn fel a Bajnokok Ligja-indulsra.

“Brmilyen visszatekintst nznk, mi vagyunk az els helyen. Ha megtrtnik a felkrs, egyeztetnk kell a tulajdonossal az indulsrl, mert egyelre azt sem tudni, milyen krlmnyek kztt s hogyan lesz BL-szezon” – utalt az gyvezet arra, hogy a mrciusban flbeszaktott idnyt a tervek szerint szeptemberben vagy oktberben fejeznk be, ugyanakkor a 2021-re halasztott nyri olimpia miatt a kvetkez szezont a szoksosnl elbb le kell majd zrni. “Ebbl addik, hogy megvltozhat a versenyrendszer” – egsztette ki Grczer Gyrgy.

Bodnr Pter, a magyar szvetsg ftitkra korbban azt mondta, a szvetsg mjusban dnt a kvetkez idny kupaindulirl.