A legtöbben titokban Bill Gatest sejtik a koronavírus mögött

by Kevin | Last Updated: April 17, 2020

A koronavírus-járvány nem csak korlátozásokat hozott magával, hanem természetesen beindultak az összeesküvés-elméletek is. Emberek milliói nem hiszik el, hogy egy hasonló világjárvány magától képes elszabadulni, ezért már az első pillanattól egy titokzatos kínai laborra vagy az 5G-technológiára gyanakodnak, mely kiváltotta a járványt.

Február és április között a tévében és a közösségi médiában összesen 1,2 millió alkalommal kapcsolták össze Bill Gates nevét a koronavírus kitörésével – állapította meg a New York Times és a Zignal Labs kutatása. Ezzel a Microsoft-vezér 33%-kal megelőzi az 5G-technológiát, mint a járvány okozóját.

Az elemzés szerint csak áprilisban napi 18 ezer említést kaptak azok az összeesküvés-elméletek, melyek szerint Gates előre tudott a járvány kirobbanásáról, illetve az oltóanyag ürügyén mikrocsipeket ültetne az emberekbe. Sokak szerint az is bizonyítja az üzletember érintettségét, hogy nemrég arról beszélt, hogy évekig is eltarthat a jelenlegi járvány. Ráadásul a friss hírek szerint Gates élelmiszereket halmozott fel egy járványra készülve, egy 2015-ös előadásában pedig arról beszélt, hogy egy esetleges világjárvány nagyobb fenyegetés, mint az atomháború. Az összeesküvés-elméletek hívői ezekben a jelekben mind igazolását látják a véleményüknek.

A kutatás szerint a Gatest felelőssé tevő Youtube-videókat már több milliószor osztották meg, emellett 16 ezer Facebook-poszt foglalkozik a témával, melyeket 900 ezer alkalommal kommenteltek.

Címlapkép: Shutterstock