A koronavrus miatt karantnba kerlt az szak-macedn miniszterelnk s tbb miniszter

by Kevin | Last Updated: April 16, 2020

Hzi karantnba vonult Oliver Spasovski, szak-Macednia gyviv miniszterelnke, valamint hrom minisztere s az egszsggyi llamtitkr, miutn a szerb hatrhoz kzeli Kumanovo vros polgrmestervel tallkoztak, akinek pozitv lett a koronavrus-tesztje.

Hzi karantnbl folytatja a munkt Oliver Spasovski szak-macedn gyviv miniszterelnk, miutn az orszg szaki rszn tallhat Kumanovo vros polgrmestervel, Maksim Dimitrievskivel tallkozott. Az szak-macedn llamigazgats ngy vezetje – Bujar Osmani eurpai gyekrt felels miniszer s miniszterelnk-helyettes, Arber Ademi oktatsi miniszter, Venko Filipce egszsggyi miniszter s Vladimir Milosev egszsggyi llamtitkr – elvigyzatossgbl szintn karantnba kerlt. Valamennyi, a szerdai tallkozn rszt vett kormnytisztvisel koronavrus elleni vdeszkzket viselt, derlt ki az szak-macedn kormny cstrtki kzlemnybl.

“szak-Macednia kormnya minden eshetsgre felkszlt, ezt a helyzetet is belertve. A kormny az online kommunikcis eszkzk segtsgvel folytatja tevkenysgt”, fogalmaz a kzlemny. A kumanovi egszsggyi kzpont orvosai ellenriztk, hogy a polgrmester kikkel lpett kapcsolatba, ez alapjn hatroztak az gyviv miniszterelnk s a kormnytisztviselk 14 napos karantnba helyezsrl.

Kumanovt rendkvl slyosan rintette a koronavrus-jrvny. A vros krhzban orvosok s polk is megfertzdtek. Ide kerltek azok a vdeszkzk is, amelyeket korbban Magyarorszg s Szlovnia ajnlott fel.