A kormny sokat tesz a holokauszt-tllk elltsa rdekben

by Kevin | Last Updated: April 16, 2020

A kormny a koronavrus-jrvny idejn is sokat tesz a holokauszt-tllk elltsa rdekben – mondta az Emberi Erforrsok Minisztriumnak civil s trsadalmi kapcsolatokrt felels helyettes llamtitkra cstrtk este, a holokauszt ldozatainak magyarorszgi emlknapjn az M1 aktulis csatorna msorban.

Szalay-Bobrovniczky Vince elmondta: a magyar kormny biztostotta a zsid szervezetek ltal mkdtetett krhzak szksges eszkzeit. Ezen tlmenen a Magyarorszgi Zsid rksg Kzalaptvny – amelyben kpviseli a kormnyt – ktszer 12 milli forintot adott az rintett szocilis, civil s egszsggyi intzmnyeknek.A helyettes llamtitkr szlt arrl, hogy a koronavrus miatt nehz az emlkezst az emberek kz vinni, ugyanakkor hozztette: remli, hogy sok emberhez, tllhz sikerlt elrni. Kiemelte: a filmmvszet j eszkz arra, hogy kapcsolatot teremtsenek az emberekkel.

2001 ta minden vben prilis 16-n tartjk a holokauszt ldozatainak magyarorszgi emlknapjt, arra emlkezve, hogy 1944-ben ezen a napon kezddtt a hazai zsidsg gettba zrsa.

A kormny honlapja szerint a jrvnygyi helyzetre tekintettel idn a Nemzeti nnepek s emlknapok Facebook-oldaln s YouTube-csatornjn tettek kzz az emlknaphoz ktd tartalmakat. Emellett tbb dokumentumfilmet s nhny napra mozifilmeket is elrhetv tettek az interneten.