A jrvnygyi hatsg ellenrzst tartott a Pesti ti idsotthonban

by Kevin | Last Updated: April 11, 2020

[ad_1]

Az orszgos tisztiforvos utastsra ellenrzst tartott a Budapesti Kormnyhivatal jrvnygyi hatsga a Pesti ti idsotthonban. A jrvnygyi szakemberek mr az elmlt napokban is segtettk az idsotthon munkjt, de most azzal a cllal rkeztek az intzmnybe, hogy ellenrizzk a fenntart Fvrosi nkormnyzat elkezdte-e vgrehajtani azokat az intzkedseket, amelyekre az orszgos tisztiforvos ktelezte az nkormnyzatot azutn, hogy cstrtkn szemlyesen is bejrta az intzmnyt – rja a kormnyzati tjkoztat portl.

Az orszgos tisztiforvos hrom azonnali s folyamatos intzkedsre ktelezte mg cstrtkn a fenntartt: a gondozottak folyamatos orvosi elltsra s felgyeletre, a dolgozk oktatsra s az elrt ferttlent szerek alkalmazsra.

A jrvnygyi hatsg emberei a korbban elrt jrvnygyi utastsok s a fenntart szmra elrt intzkedsek vgrehajtsnak ellenrzst kezdtk meg a mai nap, helyszni ellenrzssel, s a dokumentcik begyjtsvel. Az ellenrzs clja, a gondozott ids emberek vdelme, a tovbbi fertzsek megfkezse, az intzmny munkjnak segtse. A kormnyhivatal dolgozi jabb vdeszkzket, sebszi maszkot s ferttlentszereket is vittek a helysznre.

Az ellenrzs tapasztalatairl az orszgos tisztiforvosnak adnak jelentst.

Az otthonban a szombat reggeli adatok szerint 198 fertzttet igazoltak s 8 ids ember elhunyt. A fertztteket krhzba szlltottk.[ad_2]

Source link