A jrvny miatt felrtkeldik a biztonsg

by Kevin | Last Updated: April 12, 2020

[ad_1]

A koronavrus-jrvny hatsra felrtkeldik a biztonsg s fontosabb vlik az emberi jogoknl – mondta Ngrdi Gyrgy biztonsgpolitikai szakrt az M1 aktulis csatorna szombat esti msorban.

Ngrdi Gyrgy rmutatott arra, hogy a korbbi vilgjrvnyoknl ms volt a helyzet, mint a koronavrusnl. Az AIDS-nl lehetett vdekezni a terjedse ellen, a spanyolntha, a pestis vagy a kolera idejn pedig nem ltezett a globalizci, az egyik fldrszrl nehezen rt el a msikra a vrus. Most ez pillanatok alatt trtnik, radsul a tmegkommunikci rvn mindenki azonnal informcikhoz jut.

Jelenleg a legtbb hallos ldozat az Egyeslt llamokban van, ahol a lakossg jelents rsznek nincs egszsgbiztostsa. Az elrejelzsek szerint az Egyeslt llamok a GDP 10 szzalkt hasznlja fel arra, hogy meglltsa a jrvnyt, ami a novemberi elnkvlasztst is befolysolhatja – mondta.

A New York-i Central ParkForrs: Brazil Photo Press via AFP/BRAZIL PHOTO PRESS/Vanessa Carvalho

Ngrdi Gyrgy kiemelte: amikor a knai Vuhanban tombolt a vrus, mindenki ktkedve fogadta, hogy az amerikaiak kzztettek egy elrejelzst, amelyben vilgszerte ktszzezer koronavrus-fertzttel szmoltak. Jelenleg a fertzttek szma mr tllpte a msfl millit.[ad_2]

Source link