A Fidesz-KDNP eurpai parlamenti kpviselcsoportja elutastja az EP Magyarorszggal szembeni provokcijt

by Kevin | Last Updated: April 17, 2020

Az Eurpai Parlamentben (EP) a koronavrus okozta vlsg idejn sem sikerlt flretenni a tagllamokat s azok kormnyait tmad politikai s ideolgiai vitkat, a Fidesz-KDNP eurpai parlamenti kpviselcsoportja elutastja a Magyarorszggal szembeni provokcit, ugyanakkor tmogatja a jrvnnyal szembeni kzs eurpai fellpst – jelentettk ki a kpviselcsoport tagjai az MTI-hez eljuttatott kzlemnykben pnteken.

A kzlemny szerint az Eurpai Parlament reakcija ksik, aminek az az oka, hogy a jrvny kezdetn az unis intzmnyek hetekig nem cselekedtek, cserbenhagyva ezzel az eurpai polgrok tzmilliit. A kpviselk kijelentettk, a koronavrus-jrvny elleni kzdelemre irnyul sszehangolt fellpsrl szl, pnteken elfogadsra vr eurpai parlamenti hatrozat nem vltja be a hozz fztt remnyeket.

Szavaik szerint a hatrozat kiegyenslyozatlan, resen kong baloldali s liberlis politikai kinyilatkoztatst tartalmaz. A szveg a liberlis hlzatok ltal az elmlt idszakban Magyarorszggal szemben megfogalmazott tnybeli tvedseket, nyilvnval hazugsgokat, politikai eltletekbl tpllkoz rgalmakat tartalmazza a koronavrus elleni magyarorszgi intzkedsekkel kapcsolatban – rtk.

Az Eurpai Parlament lstermeForrs: dpa Picture-Alliance/AFP/Philipp Von Ditfurth

Alhztk, az eurpai parlamenti frakcikon tvel baloldali-liberlis-centrista, bevndorlsprti tbbsg mr hossz vek ta indulatosan, nyilvnval hazugsgokkal tmadja Magyarorszgot, a koronavrus-jrvnnyal szembeni kzdelemhez szksges szles kr sszefogs helyett most is a politikai s ideolgiai vitkat helyezik eltrbe. A hatrozat ugyanakkor a jrvnnyal szembeni kzs eurpai fellps nhny fontos elemre is javaslatot tesz, amelyek megvalstsa rdemi elrelpst jelentene a jelenlegi helyzethez kpest.

A Fidesz s a KDNP eurpai parlamenti kpviseli ezrt tartzkod szavazatukkal elutastjk a Magyarorszggal szembeni provokcit, ugyanakkor kifejezik a jrvnnyal szembeni kzs eurpai fellps tmogatst – tettk hozz.