A Dortmundnak htrnyt jelenthet a Bundesliga zrt kapus folytatsa

by Kevin | Last Updated: April 22, 2020

Amennyiben a nmet labdarg-bajnoksg idnye a koronavrus-jrvny miatt zrt kapuk mgtti tallkozkkal r vget, gy sajt stadionja htrnyt jelenthet a Borussia Dortmund szmra – fejezte ki aggodalmt a klub.

“Ha hirtelen nem ll mgtted a tbb mint 80 ezer tmogat szurkol, ebbl csak a dli leltn 25 ezer, az egyrtelmen nem elny” – nyilatkozta a klub kpviseletben Sebastian Kehl a Sport Bild hetilapnak.
A Signal Iduna Park 81 365 szurkol befogadsra alkalmas, s a srga-feketk hagyomnyosan kzel telt hz eltt jtsszk hazai sszecsapsaikat. Plyavlasztknt a Borussia Dortmund szerepel a legjobban a pontvadszatban, sajt kznsge eltt egyedliknt veretlen mg: kilenc sikere mellett hromszor jtszott dntetlent.

A dortmundi kznsget a vilg egyik legjobbjnak tartjkForrs: dpa Picture-Alliance/AFP/Guido Kirchner

A Bundesliga 25 jtknap utn szakadt flbe a vilgjrvny miatt, s egyelre prilis 30-ig sznetel. Fritz Keller, a nmet szvetsg (DFB) elnke htfn a zrt kapus meccsek szksgessgt hangslyozta.
“Nyilvnval, hogy a nzk nlkli meccsek kezdetben nagyon szokatlanok lesznek a jtkosok szmra, fleg hazai krnyezetben” – tette hozz Kehl.
A tabelln msodik Dortmund htrnya ngy pont a legutbbi ht kirsban gyztes Bayern Mnchen mgtt. A htralev kilenc fordulbl t alkalommal hazai plyn lpne plyra a dortmundi egyttes, amely fogadn mg a tbbi kztt az llovas bajor grdt, valamint a nagy rivlis Schalkt.