A Di Stfanrl elnevezett stadionban jtszhatja meccseit a Real Madrid

by Kevin | Last Updated: April 20, 2020

A Real Madrid egy hatezer frhelyes stadionban jtszhatja hazai tallkozit, amennyiben a koronavrus-jrvny miatt zrt kapus mrkzsekkel folytatdik a spanyol labdarg-bajnoksg.

A brit Daily Mail cm napilap arrl szmolt be, hogy a kirlyi grdnak mrlegelnie kell: sajt otthona, a Santiago Bernabu helyett tartalkcsapata plyjn, a Madrid klvrosban tallhat, Alfredo di Stfanrl elnevezett ltestmnyben fogadja ellenfeleit a pontvadszatban.

Madrid fpolgrmestere, Jos Luis Martnez-Almeida szombaton arrl beszlt: Spanyolorszgban csakis nzk nlkl, legkorbban mjus vgn folytatdhat a labdarg-bajnoksg. Ugyanis ameddig nem tudjk kordban tartani a jrvnyt, elkpzelhetetlen, hogy brmilyen sportesemnyt szurkolk eltt rendezzenek meg. Mrpedig a vrosvezet szerint nyron mg biztosan ugyanez lesz a helyzet, st valsznleg sszel sem lehet rajongkat engedi a mrkzsekre.

A Real Madrid Castilla plyjn kezdte a munkt Zinedine ZidaneForrs: AFP/Gerard Julien

A Real Madrid mrcius vgn felajnlotta otthont a koronavrus-jrvny elleni kzdelemhez, hogy klnbz cgek, vllalkozsok s sportszervezetek ltal felajnlott adomnyokat trolhassanak a ltestmnyben. A Santiago Bernabu Stadion feljtsi munklatai ekzben jelenleg is zajlanak, a hten – a Marca rteslsei szerint – a tetszerkezet egyes rszeit tvoltottk el. Az tmeneti kltzs rvn szeptemberig zavartalanul folytatdhatnnak a munklatok a stadionban.

A La Liga illetkesei korbban elmondtk, ha nem tudjk befejezni a bajnoksgokat, akkor a jelenlegi lls alapjn dntennek arrl, melyik csapatok induljanak a nemzetkzi kupkban. Amennyiben le kell fjni a bajnoksgot, akkor a liga nagysgrendileg egymillird eurt veszt, ha nzk nlkl lehet folytatni, akkor krlbell 350 milli eurt.