A brit kormány segítségével mentené meg cégét a milliárdos és a magánszigete lenne a fedezet

by Kevin | Last Updated: April 21, 2020

Az ismert milliárdos, Richard Branson szerint brit kormányzati hitel szükséges ahhoz, hogy a Virgin Atlantic légitársasága képes legyen túlélni a koronavírus-járvány okozta válságot. A cég alkalmazottainak küldött levelében Branson kiemelte, hogy a társaság mindent megtesz annak érdekében, hogy a koronavírus járvány alatt is folytassa tevékenységét, azonban a vállalatnak kormányzati támogatásra van szüksége, mivel az iparágat nagyfokú bizonytalanság övezi és nem tudható, hogy a cég repülőgépei meddig nem repülhetnek majd.

A kormányzati segítség kereskedelmi hitel lenne, ami nem lenne ingyenpénz, és Branson nyomatékosította, hogy a légitársaság visszafizetné azt. Az üzletember emellett hozzátette, hogy a Virgin Australia szintén pénzügyi segítségre szorul, hogy a koronavírus-járványt átvészelje, és ha a Virgin Australia beszüntetné működését, a rivális Qantas gyakorlatilag monopolhelyzetbe kerülne az ausztrál légtérben.

Az alkalmazottaknak küldött levelében Richard Branson kiemeli, hogy az üzleti életben eltöltött öt évtizede alatt a jelenlegi helyzetben szembesült a legnagyobb kihívásokkal, és azt is hozzátette, hogy a Virgin Atlantic dolgozói esetében a nyolchetes fizetés nélküli szabadságok -amelyet hat és fél hónapra osztanak el- az alkalmazottak és a szakszervezetek egyhangú döntése nyomán születtek meg, és azt nem a cég menedzsmentje kényszerítette rá a munkavállalókra.

Richard Branson szerint – akinek a vagyonát a Forbes 4,4 milliárd dollárra becsülte- a vagyona a Virgin értékének a válság előtti állapota alapján került meghatározásra, és az nem egy bankszámlán parkol, várva, hogy hozzányúljanak ahhoz. A milliárdos hozzátette, hogy a magánvagyonát és a Virgin Group készpénzállományát is visszaforgatja az üzleteibe, hozzátéve még, hogy a munkahelyek megmentése érdekében többek között a magánszigetét is fedezetként használja majd a források előteremtéséhez.

A brit munkáspárt alelnöke korábban a Twitteren kritizálta Richard Bransont, miután Angela Rayner azt javasolta, hogy a milliárdosnak el kellene adnia a magánszigetét és a rendkívüli időkre való tekintettel, és abból fedeznie a cég dolgozóinak fizetését.

(CNBC)

Címlapkép:Jeff J Mitchell/Getty Images