A befektetők már az amerikai gazdaság újraindítását várják

by Kevin | Last Updated: April 14, 2020

Jó hangulat uralkodik ma az amerikai tőzsdéken, a Dow több mint 500 pontos pluszba ugrott. Úgy tűnik, hogy a befektetők kissé fellélegeztek a koronavírus által kiváltott aggodalmakból és inkább a vállalati gyorsjelentésekre fókuszálnak, ugyanis elkezdődött a negyedéves jelentési szezon az Egyesült Államokban.

A sort ezúttal is a bankszektor kezdi, ma, a nyitás előtti kereskedésben két amerikai nagyban, a JP Morgan és a Wells Fargo is közzétette a negyedéves számait.

  • Mindössze 1 centes egy részvényre jutó eredményt (EPS) jelentett a Wells Fargo 2020 első negyedévére, ami jelentősen alulmúlja az elemzői várakozásokat és a tavalyi bázist is. Az amerikai nagybank árbevétele 17,72 milliárd dollár lett a negyedévre, ami 1,5 milliárd dollárral kevesebb a vártnál. A Wells Fargo részvényei 4,5 százalékot estek a mai kereskedésben.
  • Kevesebb mint a fele lett a JP Morgan egy részvényre jutó eredménye annak, mint amire a piac számított. A bank nemcsak a nyereség, hanem a bevételek szempontjából is csalódást keltett a várakozásokhoz képest. A képet árnyalja, hogy a koronavírus miatt a vártnál sokkal erőteljesebben tartalékolt a bank, ezért esett akkorát a profitja. A JP Morgan árfolyam azonban esik, 3,5 százalékkal került lejjebb a mai kereskedésben.

Az irányadó indexek közül a Dow 2,3 százalékos pluszban áll, az S&P 500 2,8 százalékot erősödött, a technológia túlsúlyos Nasdaq pedig felülteljesítő a 3,7 százalékos emelkedésével.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A technológiai papírok közül az Amazon ma új történelmi csúcsra szárnyalt, miután a koronavírus miatt leállított gazdaságban is növekedést mutat a cég. A társaság arról számolt be hétfőn, hogy az elmúlt 4 hétben felvett 100 ezer dolgozó után újabb 75 ezerrel növeli a dolgozói létszámát, valamint a korábban várt 350 millió dollár helyett 500 millió dollárt fordít a fizetések növelésére.