545 új koronavírus fertőzöttet regisztráltak vasárnap Lengyelországban

by Kevin | Last Updated: April 19, 2020

  • Lengyelországban 545 új koronavírus fertőzöttet regisztráltak vasárnap, ami az eddigi legnagyobb napi növekedést jelentette. Lengyelország hétfőn tervezi enyhíteni a járvánnyal kapcsolatos korlátozásokat, a parkokat és az erdőket újranyitják, és az üzletekben egyidőben tartózkodó vásárlók számával kapcsolatos korlátozásokon is enyhítenek majd a lengyel miniszterelnök csütörtökön tett bejelentése szerint. Más korlátozások, mint például az arc és az orr kötelező elfedése nyilvános helyeken, valamint az iskolák zárva tartása nem változik.
  • Vasárnappal bezárólag Lengyelországban 9 287 volt a megerősített koronavírus fertőzések száma, míg a járványban 360-an vesztették életüket. Az egészségügyi tárca adatközlése szerint az elmúlt nap folyamán nagyjából 11 200 tesztet végeztek el.
  • Az új koronavírus fertőzések száma nagyjából egyenletes volt áprilisban, vasárnapig Lengyelországban nem regisztráltak naponta ötszáznál magasabb új fertőzés-számot. A naponta elvégzett tesztek száma a múlt hétvégén ötezer körülire csökkent, az egészségügyi tárca szerint részben a húsvéti ünnepek miatt.

(Reuters)

Címlapkép forrása: Artur Widak/NurPhoto via Getty Images