25 ve indult a Rtgber Egyetem, elszr nyert bajnoksgot a PVSK

by Kevin | Last Updated: April 17, 2020

1995. prilis 17-n, napra pontosan 25 vvel ezeltt lett elszr bajnok Rtgber Lszl irnytsval a pcsi ni kosrcsapat.

Rtgber Lszl 27 vvel ezeltt, 1993-ban rkezett a pcsi ni kosrcsapathoz. Az akkor 27 ves jvidkrl rkez szakember az els szezonjban bajnoki bronzremig vezette a PVSK-Dlit, majd egy vvel ksbb mr aranyrmet nnepelhetett a hlgykoszorval s az egsz vrossal.

A pcsi csapat csodaedzje a Rtgber Akadmia videjban feleleventette az els bajnoki aranyrem megnyerst. Elmondta, hogy rendkvli mdon fanatizlta a csapatt, ezrt biztos volt benne, hogy megnyerik a bajnoki cmet.


„Sokszor s sokan kritizltk a taktikmat, de n csak mosolyogtam. A titkos lapjaimat nem adtam ki egybl a bajnoksgban, hanem beosztottam: az eredmny minket igazol” – mondta a gyztes bajnoki dnt utn Rtgber Lszl.

A fantasztikus pcsi lnyok alaposan megmozgattk a sportszeretket, cscsok dltek meg a BSE elleni dntben. A fvrosi csapat vrosmajori otthonban pldul soha annyian nem voltak mg, amennyien a PVSK-Dlia elleni prharc sorn, de ennl sokkal beszdesebbek voltak a televzis nzettsgi adatok: a Ferencvros labdargcsapatnak szeptemberi, Grasshoppers elleni Bajnokok Ligja-meccst mintegy 6 millian nztk meg, erre a ni kosrfinlra pedig 4 s fl millian voltak kvncsiak.