2284 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon

by Kevin | Last Updated: April 23, 2020

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 2284 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Meghalt újabb 14 idős krónikus beteg. Ezzel 239 főre emelkedett a vírus miatt meghaltak száma.

Forrás: koronavirus.gov.hu

Közben 390-en már gyógyultan mehettek haza a kórházból. 850 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 61-en vannak lélegeztetőgépen.

Mutatjuk a megyei lebontásban közölt számokat:

Forrás: koronavirus.gov.hu

A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára. Már a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.

Tény, hogy a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

A tömeges fertőzés lelassításához ezért nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

Különösen a budapestieket kérik a hatóságok, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Ahogy az eddigi adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérik az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét. Az idősotthonok ellenőrzése zajlik, az intézmények vezetőit és a fenntartókat kérjük a járványügyi intézkedések fokozott és folyamatos végrehajtására.