2098 az azonostott koronavrus-fertzttek szma Magyarorszgon

by Kevin | Last Updated: April 21, 2020

jabb magyar llampolgroknl mutattk ki az j koronavrus-fertzst (COVID-19), ezzel 2098 fre ntt a haznkban beazonostott fertzttek szma. Elhunyt jabb 14 ids krnikus beteg. Ezzel 213 fre emelkedett az elhunytak szma, 287-en pedig mr gygyultan tvoztak a krhzbl. 842 koronavrusos beteget polnak krhzban, kzlk 82-en vannak llegeztetgpen. A betegek szmnak nvekedse miatt a krhzak orszgszerte nvelik gykapacitsaikat kszlve a tmeges megbetegedsek fzisra.

A csoportos megbetegedsek szakaszban vagyunk, amikor kzssgben, szemlyes rintkezsek tjn terjed a fertzs. Magyarorszgon is mr brhol s brkiben jelen lehet a vrus. A beazonostott koronavrus-fertztteknl jval nagyobb a tnyleges vrushordozk szma, akik fertzhetnek.

Forrs: koronavirus.gov.hu

A tmeges fertzs lelasstshoz nagyon fontos, hogy az idsek, a dikok, a klfldrl hazatrk, s aki teheti, az maradjon otthon, tovbb mindenki tartsa be az ajnlsokat s a kijrsi korltozsokat. Klnsen krik a budapestieket, hogy tartsk be a korltozsokat, mert a fvrosban van a legtbb fertztt.

Ahogy az eddigi meghalt betegek adataibl is ltszik, a koronavrus az idsekre a legveszlyesebb, ezrt nyomatkosan krik az idseket, hogy maradjanak otthon, s a bevsrlshoz krjk hozztartozik vagy az nkormnyzat segtsgt. Az idsotthonok ellenrzse zajlik, az intzmnyek vezetit s a fenntartkat krik a jrvnygyi intzkedsek fokozott s folyamatos vgrehajtsra.