Miközben szomszédja atomerőművének megsemmisítésével fenyegetőzik Azerbajdzsán, Szijjártó Péter tárgyalásokra érkezik az országba

154 milliót utazgatott el eddig idén Szijjártó Péter

Spread the love

Nincs szabad sajtó a támogatásotok nélkül.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az utóbbi fél évben rendszeresen külföldi útjairól posztol a Facebook-oldalán, gyakran a hivatalosan nem kormánygép honvédségi jetek egyikéről bejelentkezve. Ez adta az apropót a Hírklikk újságírójának, hogy közérdekű adatigénylés formájában megérdeklődje, mennyibe kerültek az adófizetőknek Szijjártó repülőútjai.

Érdeklődésére azt nem árulták el, hogy hányszor utazott a honvédségi nemkormánygéppel, és hányszor választott más megoldást, csak annyit írtak, hogy “Miniszter Úr útjainak megvalósításához a Minisztérium részben repülőjegyeket vásárolt szerződött partnerén keresztül, részben a honvédségi gépeket vette igénybe. Tájékoztatjuk továbbá, hogy a rendelkezésre álló adatok alapján az utak átlagára 3 millió 86 ezer 921 forint volt.”

A minisztérium egy excel táblát is eljuttatott a Hírklikknek, az alapján a miniszter 50 alkalommal repült az első fél évben, vagyis az átlagár alapján már 154 millió forintnál tartanak az útiköltségei.

Az Index elvesztése után erőt kell gyűjtenünk. Különben a legerősebb
független újság tönkretétele a becstelenség teljes diadala lesz, a
beláthatatlan sötétségé. Veletek, általatok tudunk csak erősödni.
Magyarország nem maradhat igazi sajtó nélkül.
Segítsetek, hogy ne maradjon!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *