15 fős csoportokban indulnak újra az iskolák Franciaországban

by Kevin | Last Updated: April 21, 2020

A francia oktatási miniszter tájékoztatása szerint május 11-gyel az iskolák is újranyitnak az országban, de a gyerekek csak szakaszosan lesznek visszaengedve és a korábbinál sokkal kisebb létszámú osztályokba.

Jean-Michel Blanquer tájékoztatása szerint más létszámú osztályok lesznek általános és középiskolákban, de osztályonként maximum 15 főt engednek, ezzel igyekeznek csökkenteni a fertőzés és fertőződés kockázatát.

Kitért arra is, hogy az általános iskolákban a gyerekek szakaszosan térnek majd vissza május 11-től, kezdve a fiatalabb tanulókkal, de az iskolák kellő teret kapnak annak kialakítására, hogyan akarják lemenedzselni a visszatérést.

A május 18-ai héten néhány középiskola és üzleti iskola is kinyit, rendszerszinten pedig a május 25-ei héten jöhet az átfogóbb nyitás.

 Az oktatási miniszter szerint egy sor egészségügyi feltételnek kell majd megfelelniük az oktatási intézményeknek, a nélkül ki sem nyithatnak majd.

A francia egyetemek viszont nyár végégig biztosan zárva maradnak.

Németországban hétfőn mentek vissza az iskolába a végzős diákok, hogy záróvizsgákat tegyenek, szigorúan tartva a kellő távolságot egymástól. Ausztria május elején nyitja újra iskoláit a végzősök számára, míg a többiek számára lépésről lépésre nyitnak újra az oktatási intézmények május 15-tel kezdődően.

Címlapkép: Getty Images